Fettskrämds forum

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Orsaker till att man hoppar av
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic    Fettskrämds forum Forum Index -> När det går trögt
View previous topic :: View next topic  
Author Message
hemul
Isterbuk


Joined: 24 Mar 2006
Posts: 2982
Location: Isterböle

PostPosted: Tue Jan 02, 2007 9:54 pm    Post subject: Reply with quote

Förlåt.
En ketogen diet är en diet som orsakar ketos, d.v.s. det som händer när men äter väldigt lite kolhydrater. LC helt enkelt.
Hjärtarytmi - när hjärtat slår oregelbundet eller konstigt.
_________________
Fiber is, literally, a load of crap that results in a weakening of the system.
Jan Kwasniewski

Back to top
View user's profile Send private message
Nancy Alke
Översugga


Joined: 23 Nov 2006
Posts: 355
Location: Östersund

PostPosted: Tue Jan 02, 2007 11:11 pm    Post subject: Reply with quote

Jag känner mig ibland väldigt uppgiven då jag får slåss med mina läkare som inte tror på mig trots resultaten. Ibland känns det som om jag riskerar att inte få hjälp när jag behöver det... om jag fortsätter att reta dem som jag gör...

Visst känns det tungt med utebliven viktnedgång också... men då tänker jag bara på dom tre extra insulinsprutorna per dag, som väntar om jag skulle börja äta kolhydrater igen..
_________________
/NAn (startvikt 98 kg i oktober-06, var upp på 102 kg vid nyår, 24/1-07 =95,5 kg, 20/3=94,Cool
Back to top
View user's profile MSN Messenger
hemul
Isterbuk


Joined: 24 Mar 2006
Posts: 2982
Location: Isterböle

PostPosted: Tue Jan 02, 2007 11:22 pm    Post subject: Reply with quote

Har du kunnat dra ner 3 sprutor? Hur stor minskning är det?
_________________
Fiber is, literally, a load of crap that results in a weakening of the system.
Jan Kwasniewski

Back to top
View user's profile Send private message
Nancy Alke
Översugga


Joined: 23 Nov 2006
Posts: 355
Location: Östersund

PostPosted: Wed Jan 03, 2007 12:47 pm    Post subject: Reply with quote

Modern insulinbehandling består i att man tar ett långtidsinsulin en till två ggr/ dygn för att hålla nere snittblodsockret. Av detta tar jag en 18 enheters dos / dygn.

Man ska också ta ett snabbinsulin till varje större måltid, alltså tre st doser om dagen, detta tar jag inte alls.

Det är inte helt lätt att jämföra, eftersom jag innan jag bytte insulinregim hade novomix, som är ett insulin där snabbt och långsamt är mixat 30/70 och det tar man två ggr per dygn. Jag fick aldrig ordning på dessa doser, eftersom blodsockret åkte hiss hela tiden... men jag tog säkert ca 25 enheter/dygn... så en minskning på ca 7 enheter alltså nästan en tredjedel är det nog... men framförallt slipper jag de tre snabbinsulinsticken per dag.
_________________
/NAn (startvikt 98 kg i oktober-06, var upp på 102 kg vid nyår, 24/1-07 =95,5 kg, 20/3=94,Cool
Back to top
View user's profile MSN Messenger
Nikinell
Kalaspingla


Joined: 27 Dec 2006
Posts: 86
Location: på jorden och ibland i sjunde himlen

PostPosted: Wed Jan 03, 2007 4:23 pm    Post subject: Reply with quote

annaw wrote:

Jag har hittat en balans i kost och motion som är bra för mig!
Någonstans mellan LCHF och GI.


Tack för att du delar med dig av hur du har gjort. Det är väl ungefär så här jag tänker också, dvs jag försöker finna min egen melodi och att ta små steg tror jag är en del av den.

Att skippa potatisen har inte känts som att jag försakat något. Brödet har jag däremot längtat efter ibland och då bejakat den längtan. Har jag då märkt av något bakslag? Njaä, det är ju just det, (som kanske är problemet?) att jag iaf inte kan se något. Jag har stunder då jag nästan önskar att jag hade blivit kanonsjuk, som ett tydligt kvitto, alltså.

Magen har alltid fungerat som en klocka, trots många år i utpräglat servicejobb med mycket hög stressfaktor, då jag även rökte och drack mängder av kaffe. Det gör jag inte längre, men däremot tar jag gärna en Carlsberg starköl emellanåt. Men, nu, i två dagar har jag upplevt något som kunde beskrivas som svår förlossning.... Embarassed

Nyligen genomgick jag en utredning med anledning av misstänkt allergi för att jag i somras hade en våldsam klåda på armarna, alltid på natten. Jag vaknade och rev mig blodig. På Apoteket fick jag "rådet" att stryka på kortisonsalva, vilket jag gjorde under tiden som jag väntade på läkarbesöket. Och läkaren "råd" hette kortisontabletter, vilka jag tog i fem dagar, bara för att kunna återkomma och säga att, nej, inte att de hjälpte, utan att de tog bort klådan, naturligtvis, men att jag är mera intresserad av orsaken till klådan, ja, och då först startades en utredning.

Det där finner jag väldigt upprörande, för jag tror att många människor fastnar i läkemedelsberoende, som trappas upp och gör människan ännu sjukare på sikt. Every condition requires a prescription! Inte alla är kaxiga och vet vad de ska fråga efter och förresten är det inte lätt att veta vad man ska fråga efter om man inte vet hur man ska fråga...!!! Rolling Eyes

Alla prover var alldeles utmärkta enligt läkare och sköterskorna var väldigt imponerade av i synnerhet blodsockervärdet, som var lågt och pga att jag nyss hade varit på café och mumsat i mig chokladkaka och bakelse. Men nu tänker jag mest på att läkaren såg på mina testvärden med skolmedicinens ögon. Kanske ser en LCHF:are annorlunda på dem......? Oslagbar var ju sköterskans replik, när jag bad henne att förklara siffrorna på min kopia: "Varför vill du ha det förklarat för dig, när du ändå inte begriper?" Men jag lät tystnaden glida iväg och i den tycktes hon höra sig själv, för rosor spred sig på hennes kinder...

Question Hursomhelst, funderar jag på om den där klådan hade sin orsak i kosten? Att midjemåttet har minskat är väldigt trevligt, men jag behöver ett annat sorts kvitto.

Question annaw! Du tränar väl något, om jag har förstått rätt och då kan jag tänka mig att det kan kännas bra att ha kolhydrater att bränna. Själv motionerar jag inte på det sättet, men jag rör ganska mycket på mig dagligen. Går mycket, springer i trappor flera våningar, cyklar som minst i 10 min flera ggr om dagen och som mest i 30 minuter några ggr i veckan och jag är alltid den om cyklar förbi alla andra... Laughing Så jag tror att jag bränner en del kolhydrater där.

Nu gäller det främst att finna ersättning för köttet. Confused
_________________
Bryr mig inte om vikten i kilo, bara var den är placerad.
Back to top
View user's profile Send private message
annawJoined: 07 Aug 2006
Posts: 179

PostPosted: Thu Jan 04, 2007 1:14 am    Post subject: Reply with quote

Ja, som tidigare var en enorm träningsmotståndare, tränar Exclamation Question Shocked Wink

3 pass i veckan.
Tis: 45 min på motionscykeln + 30 min muskelträning (hantlar, sit-ups m.m)
Tors: samma, fast 30 min cykling istället för 45
lör, el. sön step up + muskler

Kosten har format om min kropp, och träningen har gjort den fastare.

Har gått ner 3 kilo, det var det som behövdes ungefär, från början, och jobbar nu på att behålla det jag uppnått, och kanske så småningom kapa 2 kilo till.

Jag blir heller inte "dålig" om jag syndar en dag. Kanske får jag lite buller i magen. Någon gång diarré. Men det kan jag ha ändå, så det är inget speciellt med det. Men min mage svullnar upp, och blir lika stor och stinn som innan jag lade om kosten Shocked
Eftersom den alltid varit mitt stora komplex i livet, är det trist att se den igen då och då Crying or Very sad Läs tråden Tänker ni synda idag, så får du se vad som hände efter julsyndandet Shocked Den varade i flera dagar, är nu borta igen, men inte RIKTIGT lika platt som innan jul...
Stor nackdel.

Vad det gäller köttalternativ, tycket jag det känns som onödigt mycket kött i mitt liv just nu...
Fast jag har en fantastisk Halloumisallad jag kan lägga upp som recept! Very Happy
Hur är det med de där vegetariska substituten som finns? Köttfärssås, sojabiffar o.dyk? Innehåller de mycket kolhydrater? Du kanske kan komplettera med det?

anna
Back to top
View user's profile Send private message
Nikinell
Kalaspingla


Joined: 27 Dec 2006
Posts: 86
Location: på jorden och ibland i sjunde himlen

PostPosted: Thu Jan 04, 2007 7:40 pm    Post subject: Reply with quote

Som du tränar! Shocked Jag är lat. Det är härligt! Laughing

Sojaprodukterna har jag kört mycket med, just för att jag är lat... Bullar, biffar, cocktailkorvar, you name it, men jag vill gärna skära ner på de produkterna och finna ett bra alternativ. Kolhydratmängden ligger nånstans kring 5-10 gr per 100 gr.

Men jag har vunnit en hel del redan med att utesluta potatis, bröd och müsli. För fem år sedan var jag mycket smal. Sedan dess har jag gått upp drygt ett kilo per år. Men inte det senaste året, då jag uteslutit potatis och bröd och sedan två veckor även müsli. Så, om jag stillar mig lite, så lär viktkurvan gå nedåt under de närmaste åren. Utan större ansträngning. Intressant om man är lat..... Rolling Eyes

Exclamation Halloumisallad, ja, den vill vi ha, lägg upp den, snälla! Laughing
_________________
Bryr mig inte om vikten i kilo, bara var den är placerad.
Back to top
View user's profile Send private message
annawJoined: 07 Aug 2006
Posts: 179

PostPosted: Thu Jan 04, 2007 11:56 pm    Post subject: Reply with quote

Nu ligger det Halloumisallad bland recepten:wink:

anna
Back to top
View user's profile Send private message
AmandaJoined: 13 Dec 2006
Posts: 26

PostPosted: Sun Jan 07, 2007 10:09 pm    Post subject: Ge inte upp! Reply with quote

Hej Nikinel!
Efter att jag snart har läst klart Sten Sture Skaldemans bok så förstår jag mer och mer hur rätt det är att äta kött. Läs Boken: Ät dig ner i vikt.
Sen får du berätta vad du tycker.
Jag har inga gaser eller uppsvälld mage med mycket kött vilket det skulle bli med fel föruttnelse i tarmarna. Däremot blir det så med mycket kolhydrater och det i samband med fett och kött så blir det värre. Har haft dessa problem tidigare.
Läste om en person som inte åt kött men mycket fisk istället. Han skulle testa om det gick bra med den kosten.
mumsan
Back to top
View user's profile Send private message
Nikinell
Kalaspingla


Joined: 27 Dec 2006
Posts: 86
Location: på jorden och ibland i sjunde himlen

PostPosted: Mon Jan 08, 2007 4:25 pm    Post subject: Reply with quote

Det finns andra skolor, som säger annat... Wink

Jag har varken gaser, uppsvälld mage, putmage, diarré eller förstoppning. Möjligen ligger jag fem kilo över trivselvikten, men det kallar jag inte precis övervikt.
Men jag märker att kost utan potatis, bröd och mindre frukt har börjat ge resultat på mindre midjeomfång.

Just nu har jag några olika böcker på gång, men Skaldemans står i kö. Eller ligger på nattduksbordet.

Det låter bra att du funnit vad som funkar för dig.
_________________
Bryr mig inte om vikten i kilo, bara var den är placerad.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Fettskrämds forum Forum Index -> När det går trögt All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forumet är arkiverat
Det går bra att läsa, men ingen av funktionerna fungerar. Du kan inte registrera dig, posta nya med­delanden, skicka PM o.s.v.
Om forumet