Fettskrämds forum

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Typ 1

 
Post new topic   Reply to topic    Fettskrämds forum Forum Index -> Diabetes
View previous topic :: View next topic  
Author Message
MonaJoined: 16 Mar 2006
Posts: 142

PostPosted: Sat Mar 18, 2006 11:15 pm    Post subject: Typ 1 Reply with quote

Jag är mycket intresserad av fakta kring LC och Typ1-diabetes. Undrar om någon har något intressant att delge? Vad är egentligen den stora skillnaden, förutom att typ2:or kan ha viss insulinproduktion kvar? Och sådant som t.ex. sötningsmedel: Det sägs ju trigga insulinproduktionen och sötsuget; men om man inte har något insulin i kroppen - då har man heller inga problem med det? (Förutom att det är kolhydrater, om än i liten mängd..) Finns det förresten någon annan typ1:a här?

Vore kul att få höra, allt möjligt på den fronten!
_
Back to top
View user's profile Send private message
holy_gittanJoined: 05 Aug 2006
Posts: 22

PostPosted: Sat Aug 05, 2006 1:46 am    Post subject: Reply with quote

Gammalt inlägg, men visst, jag har typ 1-diabetes.

Man behöver alltid ha insulin i kroppen i en sorts underhållsdos för att inte få farligt högt blodsocker, och det tar ju man i sprutform då, när man inte har egen produktion Rolling Eyes

Men jag tar mycket mindre insulin nu när jag har dragit in på kolhydrater, och då ligger värdena stabilare...skönt!

Aja, sovdags nu Shocked
_________________
www.sockerpinglan.blogg.se
Back to top
View user's profile Visit poster's website
DashdayaJoined: 19 Feb 2007
Posts: 2

PostPosted: Mon Feb 19, 2007 5:16 pm    Post subject: Också typ 1:a Reply with quote

Hej!

Jag är också typ 1:a och ganska nybliven LCHF:are. Just nu går det sådär av rätt många anledningar, men jag är fullkomligt övertygad om att det är rätt sätt att äta för oss.

Innan jag började läste jag på mycket - eftersom inget stöd finns på min diabetesmottagning - och jag mejlade till Jörgen Vesti Nielsen, diabetesläkare i Karlshamn, där de gjort en 22-månadersstudie på typ 1Surprisedr och LC-kost. Han svarade (!) och rekommenderade utan vidare en kostförändring och gav många tips på hur man ska gå till väga. Jag har publicerat delar av det brevet på min blogg, http://dashadaya.blogspot.com, och jag tror att det kan hjälpa många med typ 1-diabetes som känner sig osäkra.

Jag fick också drar ner enormt på mitt humalog/novorapid (måltidsinsulin), från 12-16 enheter per måltid til 4-6. Rätt stor skillnad va? Very Happy Även basinsulinet, i mitt fall Lantus fick jag korrigera, men med färre enheter. Mycket trixigt i böjan, många känningar och rätt tufft, men efter en, två veckor stabiliserade sig det mesta. Vesti Nielsen har också skrivit om att motionera på LCHF-kost som typ 1:a, det är lite trixigt det med. Är det någon som vill ha den infon kan ni mejla mig.

Men allt går och jag mådde mycket bättre! Sänkte mitt Hba1C med 0,7 på bara några veckor, trots alla känningar och rekyler. Skrev och skriver om det på bloggen. Just nu är dte ltie annat som spelar in som gör att jag inte riktigt orkar med LCHF, plus att jag mest mår illa när jag tänker på mat. Min gastropares som gör att jag inte kan äta någon fågel, kött enbart i mald form och inga grönsaker mer än kokt broccoli och kokt blomkål gör inget bättre. Lider av brist på engagemang och dåååååligt med fantasi för kosten just nu. Klarar inte av ensidigheten. Men tanken med att skriva här var inte att klaga. Jag ville bara dela med mig med kunskapen jag fått om typ 1 och LCHF.

Lycka till!
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Fettskrämds forum Forum Index -> Diabetes All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forumet är arkiverat
Det går bra att läsa, men ingen av funktionerna fungerar. Du kan inte registrera dig, posta nya med­delanden, skicka PM o.s.v.
Om forumet