Fettskrämds forum

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Lurad

 
Post new topic   Reply to topic    Fettskrämds forum Forum Index -> Jag känner mig lurad
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Lars-Erik LJoined: 13 Mar 2006
Posts: 74
Location: Uppsala

PostPosted: Thu Mar 16, 2006 9:22 am    Post subject: Lurad Reply with quote

Jag fick idén till den här kategorin när jag läste Mats F utmärkta inlägg under "Allmänt" om hur han känner sig lurad.

Själv känner jag mig blåst på ca 25 år av kvalitet i livet när man gått på de officiella råden och aldrig lyckats hålla vikten. Jag känner mig blåst av margarintillverkarna med sina lättmargariner som uppmuntrade till att äta fler mackor. Varför har det inte funnits fler forskare som vågat tänka själva. Som det fungerar idag törs diabetespatienter knappt tala om att de går på LC när man på mottagningen konstaterar att deras värden som i ett trollslag blivit mycket bättre.
_________________
http://blogg.passagen.se/lits
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Maggan
Guest

PostPosted: Thu Mar 16, 2006 3:13 pm    Post subject: blåst.... Reply with quote

Jag känner mig också lurad! Grundlurad!
Jag gick på hela fettkomplotten. Skötte mig exemplariskt, uteslöt så gott det gick mättat fett , åt bara fleromättade vegetariska oljor o margariner, lightprodukter, mycket kolisar i form av grönsaker, frukt, bröd, pasta, ris och potatis. Skar bort fett på kotletten och skinnet på kycklingen.
Så får jag efter 20-25 år på hälsostigen (som jag trodde!) läsa mig till att min nit att föja de (felaktiga) kostråden kanske tom orsakat min sjukdom! Jag fick hypothyreos, alltså nedsatt funktion av sköldkörteln för ett par år sen. Det visar sig att obalans i omega-fett-syrorna och fettbrist i allmänhet (mättat fett i synnerhet) kan bidra till att hormontillverkningen i kroppen rubbas. Det blir på nåt sätt så att kroppens egna immunförsvar rubbas och går på de egna vävnaderna på nåt sätt... Annika Dahlqvist beskrev det helt kort för mig i ett bloggsvar för en tid sen.
Jag blev så ledsen. Här hade jag gått o trott att jag gjorde det bästa för min kropp och så kan jag ha förstört jag den istället!
Nu när jag läst på och vet bättre gör jag förstås all för att reparera skadan. Jag tror på kroppens egen helande kraft. Så även om sköldisen inte kan bli normal igen så tror jag i alla fall att resten av kroppen mår bra av att få de rätta grejerna; mättat fett i form av kött, fisk ägg och feta mjölkprodukter.

/Maggan
Back to top
Nikinell
Kalaspingla


Joined: 27 Dec 2006
Posts: 86
Location: på jorden och ibland i sjunde himlen

PostPosted: Wed Dec 27, 2006 6:02 pm    Post subject: Reply with quote

Jag känner mig också lurad! Av mig själv! Laughing För att jag inte har tagit reda på mera fakta utan gått på fettmyten, som så många andra.

Det var i våras som jag tipsades om Fettskrämd och började läsa den med stor skepsis. Mest för att jag tänkte mig en tråkig bok om kalorier hit och kalorier dit. Härligt överraskad blev jag! Jag gillar de där humoristiska knorrarna i kapitlens slut! Tack för dem, Lars-Erik Litsfeldt, för de gjorde att jag ville fortsatta att läsa och även införde några förändringar med gott resultat.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Fettskrämds forum Forum Index -> Jag känner mig lurad All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forumet är arkiverat
Det går bra att läsa, men ingen av funktionerna fungerar. Du kan inte registrera dig, posta nya med­delanden, skicka PM o.s.v.
Om forumet