Fettskrämds forum

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Med risk för att bli alltför tjatig
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic    Fettskrämds forum Forum Index -> När det går trögt
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ProblembarnJoined: 21 Mar 2007
Posts: 139
Location: Mörka småland

PostPosted: Wed Apr 25, 2007 2:26 pm    Post subject: Reply with quote

Kom på en annan sak om fettmängd.

Jag vet inte om jag får i mig så mycket som jag ska ha... har ju inga hungerkänslor längre så jag vet sällan om jag behöver äta eller ej, men jag läste någon som skrev att de åt minst 500g smör/person och vecka.

Vi äter inte ens 500g smör/vecka på hela vår familj... (vi är 5, två vuxna, två tonårssöner på 15 & 17 år och en sjuåring). I jämförelse låter det väldigt lite... eller?

Idag har jag fått i mig ovanligt mycket smör vilket resulterade i akut toalettanfall... och det som kommer ut ur min kropp flyter Rolling Eyes uäwhulä... äckligt!!
_
Back to top
View user's profile Send private message
LéonieJoined: 02 Jun 2006
Posts: 366
Location: Skogstösen har blivit Stockholmare

PostPosted: Wed Apr 25, 2007 8:20 pm    Post subject: Reply with quote

Du kanske äter mer mat som har fett i sig redan. De kanske åt magert kött och la till smör just därför.

Jag gör inte av med särskilt mkt smör jag heller... Steker i det och ploppar i en klick i téet.
Oroa dig inte så mkt för hur mkt av varje sak du stopper i dig. Försök hålla kolhydraterna på en nivå som passar dig och låt resten bli som det blir.

Jag räknar absolut ingenting utan äter av det som är "tillåtet" för mig tills jag blir mätt. Ibland blir det mer fett, ibland mindre. Det är kul att lägga in en dag i Calcounter för att se hur man ligger till. Men så länge jag mår bra så tänker jag inte räkna på min mat Smile

Min till sommaren(när jag har tid att vara dum i huvet) så ska några "fåfängskilon" bort! DÅ kommer jag börja räkna lite mer Smile

Jämför dig inte med andra! Ta inspiration och tips från andra och testa dem på dig själv! Men jämför dig inte med andra på det sättet *hon äter mer fett än mig, äter jag då för lite?*. Hon kanske rör på sig mer, väger mer och därmed kanske hennes kropp vill ha mer energi.

Det misstaget gjorde jag i början. Andra tyckte att jag åt så otroligt lite. Så jag pressade i mig mera vilket resulterade i illamående och diarré... (Kan fortfarande inte äta färsbiffar och stekt ägg Embarassed ) Jag jämförde mig då med en karl på nästan dubbla min vikt Rolling Eyes

Lägg till en källa till kolhydrater och utvärdera i 3 dagar. Blir du inte bättre lägg till lite till kolhydrater tills du kommer upp i en nivå som passar dig. Å inget spannmål... Wink Laughing

Börja med yoghurten! Jag tror den skulle göra jättestor skillnad... Smile

Jösses vilket långt inlägg Embarassed
Back to top
View user's profile Send private message
ProblembarnJoined: 21 Mar 2007
Posts: 139
Location: Mörka småland

PostPosted: Sun Apr 29, 2007 1:43 pm    Post subject: Reply with quote

Sant sant... att jag inte borde jämföra alltså. Grejen är ju att det inte funkar för mig och då funderar man givetvis på varför... Läste någonstans att man går snabbast ner om man äter mera fett (2g/kilo man VILL väga) men det kanske inte stämmer?

Jag tycker och tror inte att det är särskilt konstigt att man börjar jämföra sig när det här funkar för er andra men inte för mig! Jag hoppade ju på den här kosten för att gå ner i vikt, jag hade inga uttalade sjukdomar innan, bara en massa symptom. Samtliga av dessa har förvärrats av kosten (fast blodtrycket kan jag inte uttala mig om för det har jag inte mätt...) så det är klart att man börjar fundera över varför man ska fortsätta när jag inte går ner i vikt och jag inte heller ser några som helst andra positiva effekter!

Jag tror på den här kosten... det är inte det, men den verkar inte funka för mig!
Back to top
View user's profile Send private message
LéonieJoined: 02 Jun 2006
Posts: 366
Location: Skogstösen har blivit Stockholmare

PostPosted: Sun Apr 29, 2007 4:11 pm    Post subject: Reply with quote

Mja, jag tror inte så mkt på att räkna på det sättet. Ibland behöver kroppen mer mat och ibland behöver den mindre. Te.x. har du feber/är stressad/fjällvandrar så ökar förbränningen och du behöver mer mat. Sitter du på en kontorsstol och bara rör dig mellan bilen, hemmet och stolen så behöver du mindre mat. Så att räkna fram att "så här mkt ska man äta om man vill väga så här mkt" tycker jag är rent skitsnack.

Det är synd för det vore väldigt enkelt om det fungerade så Smile
Men kroppen reglerar hur mkt den behöver genom hunger/mättnadskänsla. Förhoppningsvis om dem är intakta. Det kan ta ett par månader innan man känner skillnaden mellan hunger och sug. Eller känna skillnaden mellan mättnad och "magen står i 4 hörn och sprängs snart" som många tror är mättnad. De där mekanismerna fungerar inte alltid tyvärr. De sätts helt ur spel på vissa människor av kolhydrater. Och de kan vara ur funktion hos dem som bantat mkt och/eller levt på svältkost. Eller bara dett att man som barn lärt sig att "man ska äta upp på tallriken". Då har man lärt sig att ignorera de känslorna.

Det kan ta ett tag innan man lär sig att lyssna på kroppen på det sättet. Med tanke på hur du har ätit och mått tidigare så är det inte så konstigt att din kropp är lite... hmm... "ur gängorna" Smile

Hur länge har du ätit så här nu? Hur länge har du gått utan avsteg? Hur har kosten sett ut under hela den här tiden du ätit LCHF? Vilka symptom har blivit sämre/bättre?

Jag tycker att du borde ha märkt av NÅGRA positiva förbättringar åtminstonde... Confused
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Fettskrämds forum Forum Index -> När det går trögt All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forumet är arkiverat
Det går bra att läsa, men ingen av funktionerna fungerar. Du kan inte registrera dig, posta nya med­delanden, skicka PM o.s.v.
Om forumet