Fettskrämds forum

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Var är alla?
Goto page Previous  1, 2, 3
 
Post new topic   Reply to topic    Fettskrämds forum Forum Index -> Off topic
View previous topic :: View next topic  
Author Message
LéonieJoined: 02 Jun 2006
Posts: 366
Location: Skogstösen har blivit Stockholmare

PostPosted: Thu Apr 19, 2007 10:08 pm    Post subject: Reply with quote

Ta Meze-yoghurt blandad med grädde Wink Du kan häla i lite kanel och kardemumma också! Jättegott, går fort och känns fräscht!
Jag brukar ta 2 kokta ägg till och en kopp te med grädde och smör.

Bra att du märker positiva förändringar! Very Happy

Jättebra att du tuggar i dig allt tuggbart på kycklingen Wink Det vill jag också kunna göra utan att få kväljningar... Confused

Tänk på hälsan i första hand Smile
_
Back to top
View user's profile Send private message
ProblembarnJoined: 21 Mar 2007
Posts: 139
Location: Mörka småland

PostPosted: Fri Apr 20, 2007 7:42 am    Post subject: Reply with quote

positiva är nog en ganska så stark överdrift... men bara att det händer saker väljer jag att tolka positivt så får vi väl se...

Jo, jag käkade meze förut men så försökte jag minska på mjölkprod. för viktminskningen... men det är gott och fräscht!! Jag klarar inte den mängden mat på morgonen heller... men men, jag prövar mig fram lite så får vi se vart jag landar. Jag minskar ju inte i vikt alls... Resten av familjen däremot får positiva förändringar av maten... orättvist men bara helt "normalt" för mig! Jag har alltid reagerat motsatt mot vad man "ska" så detta är inget undantag. Har jag fått medicin så har jag dels fått motsatta eller uteblivna resultat till det förväntade samt alla tänkbara bieffekter man kan få... går jag på avslappnande behandling blir jag pigg, går jag på massage för att släppa ifrån mig vätska (lymfmassage) så svullnar jag osv osv. Problembarn mao!!!
Back to top
View user's profile Send private message
hemul
Isterbuk


Joined: 24 Mar 2006
Posts: 2982
Location: Isterböle

PostPosted: Fri Apr 20, 2007 8:02 am    Post subject: Reply with quote

Jag tycker du gör rätt jag som käkar lite kolisar. Man ska inte må dåligt. Vill du ändå testa fakiren sen så är du ju redan inkörd och kanske klarar det bättre (det gjorde inte jag, men det är en annan femma).
_________________
Fiber is, literally, a load of crap that results in a weakening of the system.
Jan Kwasniewski

Back to top
View user's profile Send private message
ProblembarnJoined: 21 Mar 2007
Posts: 139
Location: Mörka småland

PostPosted: Fri Apr 20, 2007 8:07 am    Post subject: Reply with quote

vi får se sen... ska börja med att göra den här leverreningen och se hur det påverkar leverns förmåga att hantera fett. Jag har ju haft problem med överbelastad lever (pga candidan... bland andra saker...) så det är ju först nu som den har chans att överhuvudtaget kunna fungera som den ska. Kanske inte så konstigt att jag inte klarat fett om jag haft candida sedan jag var barn!

Alltså kan det bara bli bättre Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
hemul
Isterbuk


Joined: 24 Mar 2006
Posts: 2982
Location: Isterböle

PostPosted: Fri Apr 20, 2007 8:12 am    Post subject: Reply with quote

Undrar om inte det där epsonsaltet snarare belastar levern mera. Surprised

Hur fick du candida fastställt? Jag tror jag ockå har/har haft det men jag har inte fått nåt gehör.
_________________
Fiber is, literally, a load of crap that results in a weakening of the system.
Jan Kwasniewski

Back to top
View user's profile Send private message
ProblembarnJoined: 21 Mar 2007
Posts: 139
Location: Mörka småland

PostPosted: Fri Apr 20, 2007 8:29 am    Post subject: Reply with quote

tror du? varför och på vilket sätt? jag har inte känt till detta förrän jag snubblade över en sida om det när det här forumet låg nere och jag kände mig ensam...

Candidan ja... Very Happy det är en lång historia... jag har alltid haft massor av konstiga symptom, exempelvis en vikt som pendlat så där 20 kilo upp och ner utan att jag förändrat matvanorna.

Jag har sökt hjälp (företrädesvis alternativt) i hela mitt vuxna liv (är 40 nu...) utan framgång.

För snart två år sedan gick jag till läkare för att mitt hjärta slog dubbeslag som gjorde ont och min omgivning var orolig för mig. Han konstaterade då att jag var "adipös men opåverkad" (fet men opåverkad...) och menade att det enda problem jag hade var att jag var överviktig... han sa även att man kan bara bli överviktig på ett enda sätt, nämligen genom att äta mer än man gör av med (detta var under en av mina extrema svältperioder)!

Jag gick därför till en akupunktör... hennes första fråga (när hon hörde mina symptom) var, hur äter du? Äter du fett? Du måste börja äta fett!! Din lever är "trött" pga brist på fett och stress...

Ok, jag gick sedan vidare till dietist som sa samma sak...

Så vidare till en phytonom för att hjälpa levern. Jag gjorde blodanalys men den var inte jättedålig... men det var jag Rolling Eyes den visade dock att levern var utmattad... jag har så en kompis i Umeå som är utbildad kinesolog så när jag ätit phytonommedicinen i fem månader utan något som helst resultat ringde jag henne för att fråga om råd.

Hon sa då, kolla upp candida och parasiter... tillbaka till phytonomen som gjorde det testet (plus att jag gjort ett antal test själv på nätet) svaret var otvivelaktigt! Det är 40 (tror jag) ja och nej frågor. Om över tio är ja har man med allra största sannolikhet candida och jag hade över 30 ja-svar!

Så sedan dess har jag käkat (i princip) helt sockefri kost och ätit massor av svampdödande örtmediciner. Nu ett år senare är jag frisk! Men oj vad sjuk jag var under behandlingen, när candidan släppte ur tarmen (du känner säkert till det där med att vetemjölet blir deg i tarmarna där candida och parasiter bosätter sig) genom oxymax (som får beläggningarna i tarmen att släppa) som jag åt så blev jag extremt sjuk. Läkarna ville lägga in mig på sjukhus men jag lyckade snacka mig hem... skippade den fyrdubbla penicillinkuren de ville ge mig och sen blev jag frisk!! Fast jag sket "eld" i flera månader när kroppen rensade ut candidan Laughing !

Det har varit en lång resa och först nu börjar jag så smått skymta resultat... Very Happy så nu är det "bara" övervikten kvar!

Var bor du? Det finns en fantastisk kinesolog i sthlm som heter Ulf Kilman... sök upp honom om du vill testa vad problemen är... men å andra sidan med lchf kan inte candidan överleva ändå...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Fettskrämds forum Forum Index -> Off topic All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3
Page 3 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forumet är arkiverat
Det går bra att läsa, men ingen av funktionerna fungerar. Du kan inte registrera dig, posta nya med­delanden, skicka PM o.s.v.
Om forumet