Fettskrämds forum

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Jag känner en krypande panik
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic    Fettskrämds forum Forum Index -> När det går trögt
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ragnhildJoined: 19 Mar 2006
Posts: 43
Location: Lund

PostPosted: Sun Apr 30, 2006 3:17 am    Post subject: Blodsocker/ketos Reply with quote

Mona, tack för svar.
Har i natt kollat några ggr. Före måltid 5,9. En timme efter måltid: samma. 2,5 tim efter:samma.
Nej, jag har inte diabetes.
Idag efter jobb som slutat kl 07 15 sovit till ca 14. Ej hungrig då. Åt först vid 18-tiden. Sedan inget förrän efter 00. INGET emellan. Är inte hungrig alls.
När jag kollat Mari T:s hemsida ligger jag på 13-1500 kal/dag. Med väldigt lite KH och 75%fett. Minns inte exakt nu.
Märkte i går natt att jag efter en ostbit (ca 25g)vid 03-tiden fick högre blskr. 6, 8 något. Ligger mestadels mellan 5 och 6. Är det högt?
Skall nu testa att äta en Atkin bar med 1 net carb och se vad som händer med blskr. Skall man testa direkt efter, eller 1 tim efter eller något mitt emellan?
Har mkt svårt tänka mig sluta med 10%ig jogurt. (brukar hälla vispgrädde i för att få den fetare) Har svårt att leva så. Gillar inte stekt mat på morgonen. Då är jogurten räddningen.
Vill SÅ GÄRNA att detta skall fungera. Tror på detta, men åker ner i tvivel när jag inte ser något resultat.
Det får inte vara för komplicerat med exakta uträkningar för intag av olika matgrupper. Skapar sådan fixering, som jag gärna slipper. Var ju därför jag inte vill "banta".
Fortsätter lite till.
_
Back to top
View user's profile Send private message
MonaJoined: 16 Mar 2006
Posts: 142

PostPosted: Sun Apr 30, 2006 9:49 am    Post subject: Re: Blodsocker/ketos Reply with quote

Det är lite lurigt med din dygnsrytm, jag antar att du själv vant dig vid det. Dessutom borde det vara positivt då du verkligen inte kan äta efter klockan utan efer huruvida du är hungrig eller inte.
Det låter ju som du äter bra i mina öron. Vet att många skulle propsa på att du ska äta mycket mer, men jag tror inte riktigt på den skolan.

Ett konkret tips är att pröva en vecka att äta lite mer kolhydrater, ca 40g i form av sallad och "snälla grönsaker" och dra ner på fettmängden något. Kanske hinner din kropp inte bli av med dietfettet för att hinna förbränna bukfett.
Jag märker tydligt att blodsockret påverkas av mejerier. Speciellt grädde. Ost funkar bäst för mig. 5-6 mmol/l ska väl vara inom ramarna för normalt, men samtidigt om det åker upp mot 7 undrar jag om du inte är på gränsen till att drabbas... Det kan ju vara så att du inte utvecklat diabetes ännu men ändå börjar bli känslig. Fast det är bara en tanke och behöver inte alls stämma. Ca 30 min efter intag bör sockret verkat, så pröva att ta 30min, 1h och 3h efter för att få en ordentlig uppfattning, sen är det kanske överdrivet att kolla så frekvent framöver.

Jag ska säga ett par ord om det här med den LC-kost som jag upplever förespråkas. Jag tror att den går till viss överdrift. Hitta ditt eget vis, det funkar inte om du ska tvingas äta bantarbiff utan tillbehör och smak varenda dag, bara för att Det Är Så Man Gör. Det finns inget som säger att ~0 kolhydratsgränsen skall vara ultimat, de flesta förespråkar 20-50g per dag. Angående din yoghurt så är jag själv förtjust i den och vill helst ha den, jag köper en burk varannan vecka, det är mitt sätt att lösa det på. I början åt jag upp en på två-tre dagar, nu tar jag 1-2 matskedar när jag känner för det, oftast till maten. Sluta upp med att blanda i grädde i den! Du behöver antaligen inte mer fett i den. Till frukost skulle jag inte heller vilja ha middagsmat, jag äter oftast ägg lagad på diverse vis, eller lite ost, yoghurt eller liknande om jag äter frukost.
Kan du inte pröva utan grädde ett tag, behåll yoghurten och osten men bort med grädden? Och kan du inte skriva matdagbok 1-2 dagar så kanske vi kan hjälpa till lite lättare..?

Jag har varit där, i dina skor och det är först nu efter sex veckor som jag märker det minsta lilla. Det är fruktansvärt att kriga med sig själv, för det KÄNNS bra, men "fungerar" inte. Ge det tid, våga pröva egna kompromisser och för guds skull - ge inte upp!
Nu påstår jag inte någonstans att jag är guru av något slag, alla här vet att jag inte varit speciellt framgångsrik när det kommer till vikten, men jag tror ändå att jag lyckats lära mig en hel del genom att dels läsa olika författare och perspektiv och dels genom att söka och fråga.
_________________
:: profettiker.blogg.se
Back to top
View user's profile Send private message
hemul
Isterbuk


Joined: 24 Mar 2006
Posts: 2982
Location: Isterböle

PostPosted: Sun Apr 30, 2006 5:51 pm    Post subject: Reply with quote

Jag är heller rakt ingen guru, men det Mona säger stämmer med vad jag kommit fram till. Vad jag förstår ser ingen av de verkliga gurus som sysslat länge med detta någon fördel med noll kolhydrater.

Jag tror det är viktigt att förstå att det faktiskt går åt en del kolhydrater även i en fettförbrännares kropp (bl.a. för att kunna utnyttja ketoner!). Det är på många sätt ett resursslöseri att tvinga kroppen att tillverka dem av protein om den inte behöver. Det rör sig om runt 50g per dag och är troligtvis orsaken till att de flesta långtidsdieter ligger på just 50 eller därikring. Det här är för livet och ingen snabbkur inför sommaren och beachen, eller hur?

Den här artiken av Lyle McDonald (The Ketogenic Diet) har jag postat förut. Läs den.
http://www.bodyrecomposition.com/Articles/howmanycarbs.html
Här förklaras det i lite enkla siffror.
http://www.geocities.com/jenny_the_bean/proteincalc.htm
-> Determine Protein Level -> Protein to Supply the Brain with Carbs)

Många föröker ju också äta minimalt med protein. Vad händer då om man inte tillför de kolhydrater man behöver? Lägg märke till att McDonald säger att man förlorar lite muskelprotein även vid de för oss enorma proteinmängder han talar om. Sedan har vi detta med "brain fog" som en del drabbas av (även på lång sikt) när kolhydratintaget är för lågt. Det har också slagit mig att de som ofta "faller", "gör avsteg", "tar paus" eller vad man vill kalla det verkar finnas just bland nollarna...

Som Mona tror jag att det gått troll i det här. Ju mindre kolisar man äter desto "duktigare" är man. Jag skulle vilja säga att den som lyckas hålla sin LC-diet för livet, mår bra och återfår sin hälsa är den verklige vinnaren här. Oavsett hur många kolhydrater han äter och oavsett vilken LC-diet han följer.

Jag skulle välkomna en mer öppen dabatt. Vi famlar alla i viss mån i blindo. Vi borde utbyta erfarenheter och de kunskaper vi funnit i böcker och på andra forum mer fritt.

Läs inte bara en bok—läs många! Smile
_________________
Fiber is, literally, a load of crap that results in a weakening of the system.
Jan Kwasniewski

Back to top
View user's profile Send private message
Kattmoster
Smällfet


Joined: 19 Mar 2006
Posts: 221

PostPosted: Sun Apr 30, 2006 7:23 pm    Post subject: Re: Oj vad det går trögt Reply with quote

Ragnhild,

Det KAN vara så att du hör till oss som är extra kolhydratkänsliga. Då står valet - tyvärr - mellan att avstå från dessa kolhydrater och att behålla sin vikt.

Om jag vore som du skulle jag övergå till ren Skaldemankost, dvs. ägg, kött och smör, under några veckor för att därefter sakta föra in sådant som ost, grädde, grönsaker osv. för att se vad som händer.

Dessutom måste du tänka på att det tar mycket längre tid att gå ner bara 6 kg. Det är inte alls säkert att din kropp anser att du verkligen behöver gå ner 6 kg. Wink
Back to top
View user's profile Send private message
yla
Mullig


Joined: 19 Mar 2006
Posts: 222
Location: world

PostPosted: Sun Apr 30, 2006 9:05 pm    Post subject: Re: Oj vad det går trögt Reply with quote

Kattmoster wrote:

Det är inte alls säkert att din kropp anser att du verkligen behöver gå ner 6 kg. Wink


ja så kan det säkert vara
jag har gått ner ett par kilon o ligger nu på en vikt som jag tycker är okey
fast jag skulle kunna tänka mej o gå ner lite till bara för att jag har fått för mej det,att jag vill ner till en vikt som kanske inte min kropp vill
så jag bryr mej inte så mycket nu utan jag äter o mår bra o det verkar som om jag stannar här på bmi 23.1 det är ju ett suveränt bra bmi eller hur
men som lite fåfäng som man e så skulle jag vilja vara lite lägre
så kolla ditt bmi o fundera om det kanske är så att du ska vara där
isåfall vill ju kroppen inte o då blir de svårt för jag kan tänka mej att de bli ett jojjande då o att du måste banta o tvinga kroppen o de va väl de vi ville slippa
mitt bmi va för ett år sedan 27.3 bara så ni vet o jag har kämpat sen jag fick mina barn för o hålla vikten
först nu utan hunger ,,o först nu utan att få ätattacker
_________________
lev idag
imorrn kan de va försent
http://www.infoom.se/blogbyn/blog.php?user=19
http://www.receptbankenskokbok.se/index.php
Back to top
View user's profile Visit poster's website
ragnhildJoined: 19 Mar 2006
Posts: 43
Location: Lund

PostPosted: Mon May 01, 2006 8:48 pm    Post subject: Fett kh protein igen Reply with quote

Tack för alla förslag och råd i denna fråga.
Men oj så förvirrande.
Helt motsatta råd.
Ät mindre fett och mer kolhydrater . . . ät mer fett och minska ytterligare på kolhydraterna.
Kollade i går natt blodsocker efter det att jag ätit en Atkins chokladkaka. Det gick upp till 6,8 från 5,9 efter ca 30 min. Efter 2 tim var det tillbaka på 5,9 igen. Kan någon säga mig om detta är högt eller hur man bör ligga under dygnet. Jobbar rel sällan på nätterna. Nattjobb påverkar säkert blodsockret.
Carina trodde jag låg på gränsen till diabetes, men det tvivlar jag på.
Något negativt med lc förrutom för mig som ej går ner i vikt , är det märkliga att jag aldrig är hungrig. Nu har jag svårt komma upp på morgnarna när inte frukosten drar längre. Inte ens kaffesugen. Jag saknar faktiskt detta.
Vet någon om viktminskningen kan sätta fart efter så lång tid som 3 månader utan att jag korrigerar kosten?
Åt i går 3 g kh, 130 g fett, 60 g protein.
1% 82% 17%, men riktigt så strikt är jag inte dagligen.
Back to top
View user's profile Send private message
Carina
SKITSNYGG!


Joined: 25 Mar 2006
Posts: 185
Location: Bergslagsområdet

PostPosted: Mon May 01, 2006 8:58 pm    Post subject: Reply with quote

Question Trodde Jag Question Shocked
_________________
Önskar "ta bort" 15 - 20 kilo. Inte så noga!
Back to top
View user's profile Visit poster's website
hemul
Isterbuk


Joined: 24 Mar 2006
Posts: 2982
Location: Isterböle

PostPosted: Mon May 01, 2006 9:01 pm    Post subject: Reply with quote

Va? Confused
_________________
Fiber is, literally, a load of crap that results in a weakening of the system.
Jan Kwasniewski

Back to top
View user's profile Send private message
MonaJoined: 16 Mar 2006
Posts: 142

PostPosted: Mon May 01, 2006 9:28 pm    Post subject: Re: Blodsocker/ketos Reply with quote

Mona wrote:

5-6 mmol/l ska väl vara inom ramarna för normalt, men samtidigt om det åker upp mot 7 undrar jag om du inte är på gränsen till att drabbas... Det kan ju vara så att du inte utvecklat diabetes ännu men ändå börjar bli känslig. Fast det är bara en tanke och behöver inte alls stämma.Det var jag som sa att det KAN vara så. Bara en tanke som sagt.
_________________
:: profettiker.blogg.se
Back to top
View user's profile Send private message
MonaJoined: 16 Mar 2006
Posts: 142

PostPosted: Mon May 01, 2006 9:33 pm    Post subject: Re: Fett kh protein igen Reply with quote

Jag säger: Känn efter själv. Hur vill Du ha det? Pröva olika och våga pröva framför allt.
Det är inte högt blodsocker direkt efter en måltid. Om du ligger vid 7 vanligtvis är det däremot en aning för högt.
Hungern: Så kände jag med, speciellt när jag åt mycket mer fett än jag gör idag. Det är tråkigt när man inte alls är sugen eller har någon matlust. Försök med antingen mindre portioner, ändra proportionerna eller att försöka hitta någon regelbundenhet, då äter du inte lika mycket och hittar en bra balans för att -bli- hungrig vid nästa mål.
Jag står för övrigt fortfarande fast vid att du borde pröva att äta mer kolhydrater och mindre fett.

Hoppas du finner en väg som fungerar...
_________________
:: profettiker.blogg.se
Back to top
View user's profile Send private message
ragnhildJoined: 19 Mar 2006
Posts: 43
Location: Lund

PostPosted: Tue May 02, 2006 12:17 pm    Post subject: Vin Reply with quote

Tack igen för tips och tankar.
Visst.. rättelse: . . det var Mona som skrivit att jag låg på gränsen (ev) till diabetes, men jag har aldrig legat på nära 7 FÖRE måltid. Hur högt går en frisk högkolhydratätare upp efter måltid?
Och hur högt går ni(vi) lågkolhydrat/högfettätare upp efter måltid? Någon som vet? Och vad ligger de renläriga LCätarna normalt på. Är det 4-5, eller mkt individuellt? När slår insulinproduktionen till?
Kanske är anledningen till min uteblivna viktminskning att jag ofta dricker vin till maten. Tänkt på nu att äta fett först. Vissa helger (särskilt på kalas)blir det mer än 2 glas. Annars 1-2 glas några ggr/vecka.
Trist, trist att lägga av helt, men får kanske prova. Gjorde så när jag gick på strikt Atkins induktionsfas, men gick inte ner i vikt. Förra hösten var det.
Och så blir det inte så mkt av motionen. Jag rör mig mkt ändå, men skall kanske jogga igen. Enl Skaldeman ska ju inte detta betyda så mkt i viktsammanhang.
Back to top
View user's profile Send private message
ulrika_mJoined: 03 May 2006
Posts: 2
Location: Falun

PostPosted: Wed May 03, 2006 4:26 pm    Post subject: Blodsocker Reply with quote

Angående blodsocker:

Vår fantastiska kropp ser till att blodsockret håller sig mellan 4 och 7. Det spelar egentligen ingen större roll hur en frisk människa äter ur denna synpunkt - blodsockerhalten är relativt konstant ändå.

Men allting är ju relativt, och en kolhydratätare har mer "svängande" blodsocker även om det håller sig inom 4-7 intervallet och ibland även något under och över detta (uppåt 8-9 efter en riktigt kolhydratstinn måltid är nog inte alldeles ovanligt). Vi LC-ätare triggar inte igång någon insulinproduktion (inte särskilt mycket i alla fall) och får därför mycket jämnare blodsockerkurva.

Jag gissar att var man normalt befinner sig inom 4-7 intervallet är individuellt, och att det inte finns något "normalvärde" för LC-ätare.
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Fettskrämds forum Forum Index -> När det går trögt All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forumet är arkiverat
Det går bra att läsa, men ingen av funktionerna fungerar. Du kan inte registrera dig, posta nya med­delanden, skicka PM o.s.v.
Om forumet